Rijscholen in Zuidwolde

2 rijscholen gevonden in Zuidwolde

Wil je starten met het volgen van rijlessen en ben je op zoek naar een goede rijschool in Zuidwolde of omgeving? Dan zit je hier helemaal goed! Woon je in de buurt van Zuidwolde zoals Alteveer, Balkbrug, Dedemsvaart, Drogteropslagen, Echten, Fluitenberg, Hoogeveen, Kerkenveld, Linde, Schuinesloot, Veeningen, of Zuidwolde dan ben je hier ook op de juiste plek om een rijschool uit te kiezen. De meeste rij-instructeurs hebben een ruim werkgebied.

Slagingskans in Zuidwolde

Er zijn in Zuidwolde 2 rijscholen gevestigd met een gemiddeld slagingspercentage van 60%. Als daar weinig plek is, zijn er vlakbij zoals in Balkbrug (3), Dedemsvaart (8), Fluitenberg (1), Hoogeveen (17), en Zuidwolde (2) een aantal rijscholen die rijlessen in Zuidwolde aanbieden.

De hoogste kans van slagen bij een rijschool in de buurt van Zuidwolde heb je in Fluitenberg. Het gemiddelde slagingspercentage ligt daar op 78%.

De dichtstbijzijnde plaats met de meeste rijscholen is Hoogeveen. Daar zijn 17 locaties waar je rijlessen kunt volgen. Het gemiddelde slagingspercentage ligt in Hoogeveen op 64%

Je rijbewijs halen

Met je rijbewijs ben je straks in staat zelfstandig auto te rijden. Op vakantie? Of naar je opa en oma? Het hebben van een rijbewijs geeft je zoveel vrijheid. Begin daarom zo snel mogelijk aan je rijlessen zodat je eerder de weg op kunt!

Je kunt hier direct een proefles aanvragen voor je eerste rijles in Zuidwolde. Zo kom je er eenvoudig achter of de rijschool plek heeft en of het de juiste locatie voor het behalen van je rijbewijs is.
We wensen je heel veel rijplezier!

kaart rijscholen Zuidwolde

Statistieken voor Zuidwolde

2

rijscholen

60%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

Onderstaande rijscholen zijn in de buurt van Zuidwolde en bieden ook rijlessen aan.

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Zuidwolde zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Zuidwolde

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Zuidwolde?

  Er zijn 2 rijscholen in Zuidwolde waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Zuidwolde?

  De beste rijschool van Zuidwolde is Autorijschool Schreuder met een gemiddeld slagingspercentage van 67%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Zuidwolde?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Zuidwolde is 60%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Zuidwolde?

  Een rijles bij een rijschool in Zuidwolde kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Zuidwolde volgen?

  Bij een van de 2 rijscholen in Zuidwolde kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Zuidwolde en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Zuidwolde rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Zuidwolde te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Zuidwolde heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.