Rijscholen in Zwolle

34 rijscholen gevonden in Zwolle

Klaar om te starten met rijlessen om je rijbewijs te gaan halen? Wij helpen je bij het vinden van de juiste rijschool in Zwolle of omgeving! Of je nou in Zwolle woont of in de buurt zoals in 's-Heerenbroek, Eerbeek, Hattem, Hattemerbroek, Mastenbroek, Zalk, of Zwolle, er is altijd wel een rijschool waar je kunt starten met het halen van je rijbewijs.

Slagingskans in Zwolle

Zwolle heeft in totaal 34 rijscholen. Dit zijn relatief veel locaties waar je rijles kunt volgen. Wij hebben hier een overzicht van de beste scholen gemaakt waaruit je kunt kiezen.

Je hebt in Zwolle iets meer kans van slagen (59%) tijdens je rijexamen dan in de rest van Nederland (57%).

Je rijbewijs halen

Met je rijbewijs ben je straks in staat zelfstandig auto te rijden. Op vakantie? Of naar je opa en oma? Het hebben van een rijbewijs geeft je zoveel vrijheid. Begin daarom zo snel mogelijk aan je rijlessen zodat je eerder de weg op kunt!

Heb je de juiste rijschool in Zwolle gevonden? Vraag dan direct een proef rijles aan. Zo kom je direct te weten of de rijschool goed bevalt en of ze voldoende plek hebben om rijlessen te volgen.
We wensen je heel veel rijplezier!

kaart rijscholen Zwolle

Statistieken voor Zwolle

34

rijscholen

59%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

alle rijscholen in Zwolle bekijken?

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Zwolle zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Zwolle

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Zwolle?

  Er zijn 34 rijscholen in Zwolle waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Zwolle?

  De beste rijschool van Zwolle is Motorprofessional met een gemiddeld slagingspercentage van 87%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Zwolle?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Zwolle is 59%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Zwolle?

  Een rijles bij een rijschool in Zwolle kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Zwolle volgen?

  Bij een van de 34 rijscholen in Zwolle kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Zwolle en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Zwolle rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Zwolle te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Zwolle heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.