Rijscholen in Scharnegoutum

2 rijscholen gevonden in Scharnegoutum

Ben je van plan om rijlessen te gaan volgen bij een rijschool in Scharnegoutum of omgeving? Dat komt goed uit! Of je nou in Scharnegoutum woont of in de buurt zoals in Boazum, Britswert, Dearsum, Easterein, Easterwierrum, Folsgare, Gauw, Goënga, Hartwerd, Hidaard, Hinnaard, Iens, IJlst, IJsbrechtum, Itens, Jirnsum, Jutrijp, Loënga, Lutkewierum, Mantgum, Nijland, Offingawier, Oosthem, Oppenhuizen, Poppenwier, Raerd, Reahûs, Rien, Scharnegoutum, Sibrandabuorren, Sneek, Terherne, Tersoal, Tirns, Tjalhuizum, Uitwellingerga, Wieuwerd, of Wommels, er is altijd wel een rijschool waar je kunt starten met het halen van je rijbewijs.

Slagingskans in Scharnegoutum

Er zijn in Scharnegoutum 2 rijscholen gevestigd met een gemiddeld slagingspercentage van 60%. Als daar weinig plek is, zijn er vlakbij zoals in Mantgum (1), Scharnegoutum (2), Sneek (16), en Wommels (2) een aantal rijscholen die rijlessen in Scharnegoutum aanbieden.

De hoogste kans van slagen bij een rijschool in de buurt van Scharnegoutum heb je in Scharnegoutum. Het gemiddelde slagingspercentage ligt daar op 60%.

De dichtstbijzijnde plaats met de meeste rijscholen is Sneek. Daar zijn 16 locaties waar je rijlessen kunt volgen. Het gemiddelde slagingspercentage ligt in Sneek op 55%

Je rijbewijs halen

Een rijbewijs geeft je enorm veel vrijheid. Je mag straks eindelijk zelfstandig op vakantie of even langs bij je opa en oma. Hoe eerder je begint met rijles, des te eerder je je rijbewijs in ontvangst kunt nemen.

Je kunt hier direct een proefles aanvragen voor je eerste rijles in Scharnegoutum. Zo kom je er eenvoudig achter of de rijschool plek heeft en of het de juiste locatie voor het behalen van je rijbewijs is.
We wensen je heel veel rijplezier!

kaart rijscholen Scharnegoutum

Statistieken voor Scharnegoutum

2

rijscholen

60%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

Onderstaande rijscholen zijn in de buurt van Scharnegoutum en bieden ook rijlessen aan.

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Scharnegoutum zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Scharnegoutum

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Scharnegoutum?

  Er zijn 2 rijscholen in Scharnegoutum waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Scharnegoutum?

  De beste rijschool van Scharnegoutum is Autorijschool Hoekstra met een gemiddeld slagingspercentage van 71%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Scharnegoutum?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Scharnegoutum is 60%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Scharnegoutum?

  Een rijles bij een rijschool in Scharnegoutum kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Scharnegoutum volgen?

  Bij een van de 2 rijscholen in Scharnegoutum kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Scharnegoutum en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Scharnegoutum rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Scharnegoutum te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Scharnegoutum heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.